1. Homepage
 2. Voor Leden
 • All

februari 2020

De Stad Verbeeldt, ZWOLLE
29 februari 2020 -
15 september 2020
De activiteiten spelen zich af in
Zwolle en Groningen
webredactie

[foto: Erwin Roost]

De Stad Verbeeldt: wedstrijden en exposities

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert in 2019-2020 een scala aan programma’s voor professionals, amateurs, (wijk-)bewoners, leerlingen en studenten met als uitgangspunt storytelling in fotografie, beeld en geluid. De Stad Verbeeldt is dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met De Zilveren Camera en met Stichting Noorderlicht Groningen.

Activiteiten die in 2020 nog op het programma staan:

 • Wedstrijden en Expositie
  Wedstrijd 1: voor professionals en gevorderde amateurs rond het thema De Stad Verbeeldt. > meer info
  Wedstrijd 2: voor amateurs, (wijk-) bewoners, leerlingen en studenten met beeldverhalen over de Binnenstad / het Centrum van Zwolle en de Aalanden. > meer info
  In samenwerking met de sponsoren zijn er mooie prijzen beschikbaar! Inzenden kan tot 15 september 2020.
  De vakjury zal op basis van het ingezonden werk een selectie maken voor de expositie De Stad Verbeeldt in het najaar van 2020.
  Wedstrijd 3: voor alle fotografen. Een wedstrijd met maandelijks een nieuw thema. In juni 2020 is dat 'De stilte voorbij'. > meer info

 • De expositie Terzijde van Ton Broekhuis, grondlegger van Noorderlicht Groningen, verschuift naar een nog te bepalen datum.

 • Werklabs & ateliers voor professionals en amateurs: multimediale producties, animaties en gaming met professionals.
 • Werklabs & ateliers voor (wijk-)bewoners, amateurs, leerlingen en studenten, waarbij twee Zwolse wijken centraal staan: de Binnenstad en de Aalanden.
> klik hier voor de website van De Stad Verbeeldt

De stad is in transitie en transformatie, zowel op het gebied van economie en ruimtelijke ordening als op het terrein van het dagelijkse leven in centra en stadswijken. De overheid, in samenwerking met betrokkenen, richt zich in toenemende mate op vernieuwing en innovatie. Dat geldt ook voor groeistad Zwolle. In deze transformatie  wordt visual storytelling als instrument van communicatie en interactie steeds belangrijker. Ze maakt trends zichtbaar en laat zien wat burgers beweegt en bezighoudt.


Lees meer >

april 2020

Open Foto Cup 2020
1 april 2020 -
30 september 2020
(adres niet van
toepassing)
webredactie

[foto: Ingeborg Deppe]

Open Fotocup 2020: 75 jaar Vrijheid, in verleden, heden en toekomst

Dit is een nieuwe wedstrijd van de Fotobond, die openstaat voor leden maar, en dat is het nieuwe, ook voor niet-leden! Dus bij deze een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan deze fotowedstrijd.

Het thema voor het jaar 2020 – en dat kan bijna niet anders – is: 75 jaar Vrijheid, in verleden, heden en toekomst.

Wat valt er te winnen?
Er zijn mooie fotoprijzen te winnen, zoals een camera, een printer en een (foto) weekendje weg. Binnenkort meer hierover.

Van 1 april tot 1 oktober kan er digitaal worden ingezonden.

> lees meer


Lees meer >

juni 2020

World Press Photo 2020
1 juni 2020 -
18 oktober 2020
Diverse locaties: Amsterdam, Zutphen, Alkmaar, Den Haag,
Den Bosch
webredactie

[foto: Nicolas Asfouri]

World Press Photo 2020

De selectie van World Press Photo 2020 is dit jaar te zien op verschillende locaties in binnen- en buitenland.

Een overzicht van de locaties en data in Nederland en overige landen in Europa vindt u hier: https://www.worldpressphoto.org/calendar.


Lees meer >

september 2020

Marcel Batist 'De Verbeelding', DEN HAAG
1 september 2020 -
1 november 2020
Bibliotheek Ypenburg Schrabber 8
2496 SR Den Haag
Webredactie

Fototentoonstelling Marcel Batist 'De Verbeelding', Den Haag

Marcel Batist exposeert van 1 september t/m 1 november in de Bibliotheek van Ypenburg thematisch fotowerk uit een meerjarig project over vrije gedachten.

De expositie heeft als thema: “DE VERBEELDING”. Het weerspiegelt zijn belevingswereld op dit veelzijdige onderwerp.
De 25 werkstukken zijn in monochroom sepia uitgevoerd waardoor alle aandacht uitgaat naar het verhaal in de foto.

Openingstijden:

Maandag  13.00-18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag  11.00-18.00 uur
Zaterdag  11.00-16.00 uur.


Lees meer >

november 2020

Landelijke Fotobond-tentoonstelling, AMERSFOORT
13 november 2020 -
22 november 2020
Rietveld Paviljoen Zonnehof 8
3581 HK Amersfoort
webredactie

Landelijke Fotobond-tentoonstelling

In het Rietveld-paviljoen in Amersfoort wordt van 13 tot 23 november de grote Fotobondsexpositie gehouden. Daar wordt het werk wordt getoond van de vele prijswinnaars van de verschillende wedstrijden van de Fotobond.
In het tweede weekend bespreekt jury-voorzitter Tom Meerman de uitslag van de eerste Open Foto Cup. Reserveer dus zondag 22 november in uw agenda.


Lees meer >

juni 2021

Dag Fotodag, AMERSFOORT
5 juni 2021 -
5 juni 2021
ICOON Theater Leeghwater 1-3
3825 MR Amersfoort
webredactie

Dag Fotodag, een Fotobond manifestatie

Het dagelijks bestuur meent dat het niet verstandig is om de DagFotoDag, die op 27 juni 2020 staat gepland, doorgang te laten vinden. De vooruitzichten zijn niet van dien aard dat we kunnen verwachten dat grote groepen elkaar weer mogen treffen tegen die tijd.
De bijeenkomst wordt daarom verzet naar zaterdag 5 juni 2021.

Onder deze intrigerende naam wordt er een manifestatie gehouden voor leden van de Fotobond. De Landelijke Groepen geven elk een presentatie van hun kunnen, vaak in de vorm van een actieve fotobeleving. Dus neem je fototoestel mee en fotografeer onder leiding van leden van de LG. Stel je vragen. Leer ervan.

Dat is nog maar een deel. Er wordt in de grote zaal een lezing of presentatie gegeven door een bekende fotograaf. Verder zijn er workshops en lezingen voor alle leden. Speciaal voor club- en afdelingsbestuurders staan er informatiesessies op het programma over organisatorische zaken. En enkele commerciële aanbieders geven informatie over hun fotoproduct.

Er zijn in Nederland enkele fotobeurzen die groots zijn opgezet. Denk aan Professional Imaging en aan de grotere fotofestivals. Welnu, zo groot wordt Dag Fotodag niet, al is het voor de Fotobond het beste en grootste event sinds jaren. Waarom is het dan toch interessant voor onze leden? Omdat het gaat om leden van de bond die hun kennis en kunde tonen. Omdat de sessies gericht zijn op de leden van fotoclubs. Omdat je een presentatie volgt van een gerenommeerde fotograaf. Omdat je er andere leden van de Fotobond ontmoet, fotoclubleden zoals je zelf bent. Omdat het een manifestatie is van de Fotobond voor de leden van de Fotobond.

Dus zet deze datum in je agenda. Vraag aan de leden van je club of ze mee gaan. En kom naar Dag Fotodag.

Oege Lam, algemeen voorzitter Fotobond

Locatie: ICOON theater in Amersfoort. Vlak naast NS Amersfoort Vathorst en ook voldoende parkeerruimte. Voor leden en niet-leden van de Fotobond. Toegang gratis met ledenpas van de Fotobond.


Lees meer >