1. Homepage
  2. Over Fotobond

Fotoclub leden

Als u lid wordt van een fotoclub die bij de Fotobond is aangesloten, dan wordt u automatisch ook lid van de Fotobond (> klik hier voor een overzicht).
U kunt zichzelf eerst als lid van de Fotobond aanmelden via deze link of de button op de Homepage van deze website. De secretaris van de fotoclub, die u bij het invulveld "Kies een groep" hebt aangegeven, krijgt daarvan bericht en de centrale ledenadministratie schrijft u vervolgens in als lid van de club. Met de "mitsen en maren" dat er plek is bij de fotoclub natuurlijk.
U krijgt dan een Fotobondsnummer en u kunt inloggen op het ledengedeelte van de website, waar u een pasfoto kunt uploaden en een ledenpasje kunt downloaden. U kunt dan meedoen met de activiteiten en profiteren van diverse kortingen. Het lidmaatschapsgeld van de Fotobond is inbegrepen bij uw clublidmaatschap.

Persoonlijke lid worden?

Als u géén lid van een fotoclub wilt worden of de club van uw keuze is niet aangesloten bij de Fotobond, dan kunt u ‘Persoonlijk lid’ van de Fotobond worden. U kunt zich hiervoor ook online aanmelden.
Let op: Wilt u zich als persoonlijk lid opgeven terwijl u kort daarvoor lid was van een fotoclub die bij de Fotobond is of was aangesloten? Stuur dan een mailtje naar ledenadministratie@fotobond.nl.

Persoonlijke leden hebben dezelfde rechten als leden van aangesloten fotoclubs, maar kunnen niet deelnemen aan speciale clubactiviteiten (bijvoorbeeld de Bondsfotowedstrijd); ze kunnen wel deelnemen aan individuele wedstrijden (bijvoorbeeld Foto Individueel, Foto Online of Audiovisueel Online).
Een persoonlijk lidmaatschap kost € 28,00 per jaar.

Uw fotoclub aanmelden bij de Fotobond?

Het lidmaatschap geeft toegang tot alle landelijke wedstrijden, cursussen, afdelingswedstrijden, -lezingen en -mentoraten, en andere voordelen van de Fotobond zoals het kwartaalbulletin 'Fotobond in Beeld' (NB: indien leden geen 'Fotobond in Beeld' willen ontvangen is geen restitutie of korting op de contributie mogelijk).
Per jaar draagt uw club € 22,00 per lid af aan de Fotobond. Er is geen maximum afdracht per club. Het Contributiereglement kunt u hier downloaden. 

Wilt u uw club aanmelden bij de Fotobond, download dan het inschrijfformulier en stuur dit ingevuld naar ledenadministratie@fotobond.nl.

foto: Jan de Haan