1. Homepage

Analoge en Hybride Fotografie

Hans de Ru- tbv websiteDe Landelijke Groep Analoge en Hybride Fotografie houdt zich bezig met traditionele chemische procedés, eventueel in combinatie met moderne digitale technieken



Foto: Hans de Ru

Audiovisueel

Dit is een groep enthousiaste fotografen die van hun fotowerk audiovisuals produceren. De groep heeft tot doel een kaderfunctie te vervullen op het terrein van Audiovisuele producties en tracht door een positief kritische opstelling een kwaliteitsverhoging te stimuleren zowel op artistiek als fotografisch niveau. Uitgangspunt hierbij is het stilstaande beeld.

Bekijk een audiovisuele serie van André Hartensveld hier: 
https://youtu.be/RXJFf4-bWBo

Bondsmeesterklasse

Susan_Leurs_BMK_400px.jpgDe Landelijke Groep Bondsmeesterklasse (BMK) is er voor fotografen die een extra uitdaging zoeken, als aanvulling op de discussies in de eigen fotoclub. De BMK-groep heeft geen gemeenschappelijk thema of onderwerp. Deze groep kent een strenge ballotage door een externe jury.





Foto: Susan Leurs

Camera Natura

Wouter_Vroom

Natuurfotografie, kortbij en ver weg, is de passie van leden van de landelijke groep Camera Natura. Van Landschap tot Macrofotografie. Beleving van de natuur is heel belangrijk.




Foto: Wouter Vroom

Creatief

Ab van Dalen-Stairways-400-wmBewerking wordt niet alleen gebruikt om een beeld mooier te maken, maar ook om een nieuwe werkelijkheid te creëren. In Nederland hebben gelukkig steeds minder fotografen problemen met sterk bewerkte beelden. Internationaal is deze vorm van creatieve fotografie erg populair.

De fotografen van de Landelijke groep Creatief doen met veel passie aan digitale beeldbewerking en bespreken samen hun werk.




Foto: Ab van Dalen

FIAP

De Landelijke Groep FIAP is opgericht om meer aandacht te geven aan de internationale foto-organisatie FIAP, de FIAP Biennials en de vele internationale fotowedstrijden. Deelnemen aan de Landelijke Groep FIAP kan wanneer je in het bezit bent van een FIAP-onderscheiding en lid van de Fotobond bent.

Willem Halbach_Last Melody


Foto: Willem Halbach

Fotojournalistiek

Wil_VranckenDe landelijke groep Fotojournalistiek omvat ongeveer 35 vrijetijdsfotografen met een voorliefde voor de documentaire fotografie.
De leden willen dagelijkse gebeurtenissen, dichtbij of ver weg, verbeelden. Het zijn verhalenvertellers bij uitstek. Meestal werken zij langere tijd aan een serie, waarin een aspect wordt uitgediept.


  Foto: Wil Vrancken

Foto Sport

WK inline - Ton Thomassen_wm.jpgDe landelijke groep 'Foto Sport: speelveld onbegrensd' wil gelijkgestemde fotografen verzamelen om sport als fotografie genre op de kaart te zetten.


Foto: Ton Thomassen

Portret

Chantal_KorthoutDe landelijke groep Portret houdt zich bezig met het fotograferen van de mens in al zijn verschijningsvormen en gaat dus uit van een ruimere opvatting dan alleen het studio-portret



Foto: Chantal Korthout