1. Homepage
  2. In the picture

Nieuw: Fotobond In the picture, een wekelijkse foto-nieuwsbrief

In deze corona-tijd hebben veel fotoclubs hun activiteiten opgeschort. Ook landelijke wedstrijden, cursussen, mentoraten en tentoonstellingen zijn afgelast of uitgesteld. Daarom heeft het dagelijks bestuur van de Fotobond besloten om dit jaar speciale aandacht te geven aan de digitale mogelijkheden die we hebben om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Fotobond In the picture is er één van.

Hoe werkt het? 
Per week wordt een curator benoemd. Dit kan een lid van de Fotobond zijn of iemand daarbuiten. Die curator kiest het thema-van-de-week. Fotobond-leden kunnen vervolgens binnen een korte termijn een foto inzenden.
> klik hier voor informatie over inzenden

De week daarna kiest de curator vijf foto's die samen een afwisselend beeld bieden, waarbij uiteraard de weergave van het thema een belangrijke rol speelt. Die foto's worden geplaatst in In the picture. De foto's worden niet besproken, maar de curator kan een korte toelichting geven hoe de keuze tot stand kwam.

De curator baseert zijn/haar keuzes of foto's ‘in de etalage’ passen op eigen inzicht. Verrassing, afwisseling, ruime interpretatie, inspiratie, beeldkracht, vernieuwing, etc. zijn kenmerken die op de keuze van fotograaf en curator van toepassing mogen zijn. De binnen de Fotobond ‘gebruikelijke’ kwaliteitscriteria zijn hier niet leidend.
> klik hier voor curatoren informatie

Week-thema's
Het week-thema is telkens anders. Zo komt  een ruim scala aan onderwerpen aan bod (van mensen tot objecten en ruimtes, binnen en buiten, abstract / fantasievol en realistisch), die door de fotografen met allerlei smaken, emoties en beeldelementen ingevuld kunnen worden. We hopen dat het verrassend is, en dat leden zich uitgenodigd voelen om foto’s in te zenden voor komende thema’s.
De week-thema's staan steeds vermeld in In the Picture en op de deelname-pagina op deze website. 

Ook nieuwsitems
In the picture
 kan ook nieuwswaardige mededelingen bevatten die voor de leden van belang zijn.

Magazines bekijken
Wilt u In the picture edities bekijken en zien welke inzendingen er geselecteerd zijn? > klik hier

Het dagelijks bestuur hoopt dat In the picture een aantrekkelijke manier is om regelmatig kennis te nemen van het werk van de leden van de Fotobond.
Wij zijn heel benieuwd wat u vindt van Fotobond In the picture! Laat het ons weten via inthepicture@fotobond.nl.

 Oege Lam, algemeen voorzitter