1. Homepage
  2. Afdelingen

Afdeling 12 Zuid-Holland Zuid

Afdeling Twaalf

Fotobond | Afdeling 12 Zuid-Holland Zuid

bestuur

Joop van de Wetering fotowedstrijd

Joop van de Wetering was van 1968 tot 1979 voorzitter van Fotoklub Schiebroek. Bij zijn overlijden, in 1992, heeft hij een legaat nagelaten, met de voorwaarde een fonds op te richten dat jaarlijks een prijs zou toekennen aan een amateurfotograaf, of fotoclub, die zich in dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de amateurfotografie. De Stichting Joop van de Wetering (PDF)

Reglement 2017

Uitslagen:

Bekijk de uitslag van 2018 (PDF)

Bekijk de uitslag van 2017 (PDF)

Bekijk de uitslag van 2016 (PDF)

Bekijk de uitslag van 2015 (PDF)

Bekijk de uitslag van 2013 (PDF)

Bekijk de uitslag van 2012 (PDF)

Afdelingswedstrijd ‘Vijf met Samenhang 2020’

Beste leden,
Het bestuur van de Fotobond Afdeling Zuid-Holland Zuid nodigt u uit om deel te nemen aan de afdelingswedstrijd  '5 met samenhang'.

De bespreking van de afdelingswedstrijd 5 met samenhang staat gepland voor zaterdag 25 april. In verband met de maatregelen die worden genomen rondom het coronavirus zal het jullie niet verbazen dat de openbare bespreking in Landvast niet doorgaat.

We hebben in overleg met de jury besloten dat de jurering digitaal zal plaatsvinden. De uitslag zal op 25 april ook digitaal via de website van de Fotobond en via de clubsecretarissen worden bekendgemaakt. De hoogst eindigende 18  deelnemers worden genomineerd voor Foto Nationaal.

Als bij de eerste 18 leden zijn die uit anderen hoofde reeds een uitnodiging ontvangen voor Foto Nationaal 2020, dan schuift het aantal genomineerden evenzovele plaatsen op.

De beelden kunnen tot zaterdag 18 april digitaal aangeleverd worden.
Kleurruimte sRGB, jpeg hoogste kwaliteit, formaat 1500 pixels langste zijde. Naamgeving digitale beelden: Lidmaatschapsnummer-naam-volgnummer. Voorbeeld: 1200000-Piet Kiek-1. 

De digitale beelden dienen te worden opgestuurd (bij voorkeur via WeTransfer) aan: fotobondzhz@gmail.com. Na ontvangst van de digitale beelden wordt een e-mail ter bevestiging verzonden. Ontvangt u binnen 2 dagen geen bevestiging dan kunt u er vanuit gaan dat de digitale beelden niet zijn ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Martin Geuze
Secretaris FotoBond Afdeling ZHZ

Download hier de documenten:


> de foto’s van de eerste twintig plaatsen van 2018, 2017 en 2016 zijn hier te bekijken.

Fotoclubs in de Afdeling

De fotoclubs waarvan het clubnummers beginnen met 12 vallen binnen de Afdeling 12 Zuid-Holland Zuid. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle clubs. 

Fotofestival aan de Maas

De Afdeling is mede organisator van dit festival voor de vrijetijdsfotografie. Meer informatie is te vinden op de website van het fotofestival aan de Maas.

.


Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar de webredacteur van de Afdeling: redactie.afd12@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.