1. Homepage
 2. Afdelingen

Afdeling 17 Limburg

Fotobond | Limburg

De Afdeling wordt gevormd door fotoclubs in Limburg. Klik hier voor de volledige lijst van Fotoclubs in Nederland en ook in Limburg.

bestuur

Voorzitter: Mary van Rossenberg (voorzitter@fotobondlimburg.nl)

Secretaris: Frans Smets (secretaris@fotobondlimburg.nl)

Penningmeester: Hugo van Ool (penningmeester@fotobondlimburg.nl)

Bestuurslid: Martin Roos (martin.roos@fotobondlimburg.nl)

Bestuurslid: Marjan van der Heijden (marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl

Aankondiging Zomerworkshops

Deze zomer organiseren we een aantal korte praktijk-workshops van één dagdeel in kleine groepen (maximaal zes personen) die hoofdzakelijk buiten plaatsvinden. Zo kunnen we ‘corona-proof’ toch

lekker fotografisch aan de slag! De foto’s die je maakt tijdens de workshop kun je thuis uitzoeken/bewerken en die kun je aan de mentor toezenden voor feedback.


De workshops:

 1. Inspiratie zoeken en vinden: Hoe kom je tot nieuwe eigen beelden? Door bondsmentor Jan Nabuurs.
 2. ‘Breken met de werkelijkheid’ en ‘Abstract’. Door bondsmentor Wim Jenniskens.
 3. Kijken, leren zien en vastleggen, een workshop basistechnieken voor de minder ervaren fotograaf. Door bondsmentor Twan Wiermans.

Aanmelden (maximaal 1 workshop per persoon) vóór 20 juli 2020 via secretaris@fotobondlimburg.nl.

Bekijk de flyer (pdf) voor meer informatie over de workshops, de data en de wijze van inschrijven.

Tweede groep voor mentoraat Natuurfotografie

Wegens de grote hoeveelheid inschrijvingen hebben we een tweede groep voor het mentoraat Natuurfotografie kunnen openstellen. De data zijn:

 • Groep 1 (vol):          do.24 september, do.29 oktober, do.26 november, do.17 december, do.21 januari 2021.
 • Groep 2:                   wo.23 september, wo.28 oktober, wo.25 november, wo.16 december, wo.20 januari 2021.
Ten overvloede benadrukken wij dat de organisatie van het zalencentrum extra ruime zalen ter beschikking heeft gesteld om te voldoen aan de geldende regelgeving. Daarnaast zijn alle andere relevante RIVM-regels ingevoerd in het complex.

De uiterste inschrijfdatum is verplaatst naar 1 september 2020.

Zie voor meer informatie het gehele bericht op onze website.

Juli 2020: Theo Oberndorff (Fotokring Stein)

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens, Joost van Ingen en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Beoordeling Foto van de maand  Juli (2020):  De anderhalve meter samenleving

Deze krankzinnige episode in de vaderlandse geschiedenis moet voor het nageslacht worden vastgelegd, ongecensureerd en vrij van overheids- of WHO bemoeienis. Op dit moment stapelen de kolderieke maatregelen zich in snel tempo op. Iedere dag begint met een nieuwe maatregel die nog onzinniger is dan de vorige. We hebben de beelden verzameld van situaties die de meesten van ons (nog steeds) als abnormaal beschouwen, maar die Rutte het ‘nieuwe normaal’ noemt.

Maar wellicht heeft Rutte velen van ons zo bang gemaakt, en durfden ze de straat niet meer op, want wij kregen slechts vier foto’s binnen over dit toch actuele thema. Stuk voor stuk boeiende beelden die de absurditeit van deze waanzinnige periode onderstrepen. Natuurlijk de nu al vertrouwde beelden van winkelende mensen met mondmaskers, lege met felgele 'no go' banden afgesloten terrasjes waar een mega grote friet vergeefs nog probeert klanten te lokken, maar ook een werkeloze pinautomaat bij een drive in restaurant, die ze daar pontificaal hebben neergezet. Alle drie aangrijpende beelden van een situatie die we ons een half jaar geleden niet konden voorstellen, maar nu helaas realiteit geworden is….! Deze drie foto's zijn gemaakt door Mary van Rossenberg (Fotokring Echt). 

Foto van de maand juli 2020 Mary 01

Foto van de maand juli 2020 Mary 02

Foto van de maand juli 2020 Mary 03

De winnende foto (zie hieronder) komt deze maand van Theo Oberndorff van Fotokring Stein. Zijn pakkende foto geeft een amusant, vermakelijk tintje aan dit thema.
Drie heren die op gepaste afstand deze lachwekkende vertoning uitbeelden en ze hebben er zo te zien ook nog veel plezier in. Kostelijk in beeld gezet zonder storende elementen en fraai van kleur.

Foto van de maand juli 2020

Proficiat Theo met deze vermakelijke foto van deze maand juli 2020.

Het thema voor de volgende maand is: Bewegingsonscherpte. Fotograferen van bewegingsonscherpte in plaats van het bevriezen van beweging zal beelden produceren die opvallend anders zijn dan wat je normaal gesproken maakt.

Vervaging, als het goed is gedaan, ziet er absoluut geweldig uit en kan de bepalende factor zijn tussen een goede foto en een geweldige foto. 

Jean Pierre Cremers

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

Juli 2020 (pdf)
Juni 2020 (pdf)
Mei 2020 (pdf)
April 2020 (pdf)
Maart 2020 (pdf)
Februari 2020 (pdf)
Januari 2020 (pdf)
September 2019 (pdf)

Klik hier voor alle foto's van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand juli uiterlijk 24 augustus 2020 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Het thema is `Bewegingsonscherpte`.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.

© Lianne Peters (Fotokring Echt)

Limburg Foto 2020 uitgesteld

Zoals we al eerder aankondigden staat ons leven op dit moment in een geheel nieuw daglicht. We kondigden daarbij ook de fotowedstrijd Limburg Foto 2020 aan, want we hadden de goede hoop deze wedstrijd in het najaar plaats te kunnen laten vinden.

Op dit moment is er als gevolg van de coronacrisis echter te veel onduidelijkheid over de mogelijkheid om te exposeren in het najaar. Zo’n belangrijke wedstrijd willen we echter niet online doen, daar hoort de expositie met aanvullend programma bij. We hebben als bestuur van Fotobond Afdeling Limburg daarom besloten de fotowedstrijd Limburg Foto 2020 uit te stellen. Wanneer het wel gaat plaatsvinden weten we eerlijk gezegd nog niet. Zodra we meer weten, informeren we iedereen via diverse media. We verwachten dat we begin september 2020 daar meer over kunnen zeggen.

Foto’s maken kan natuurlijk wel, dus we hopen dat jullie aan de slag zijn en blijven met het maken van foto’s die je later in kunt sturen voor de wedstrijd.

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

Mentoraat Natuurfotografie

Fotobond Afdeling Limburg organiseert een mentoraat Natuurfotografie in 5 disciplines, mét een creatieve blik en nét even anders. Marijn Heuts verzorgt het mentoraat. Wil jij je bewuster worden waar fotografisch gezien staat op gebied van natuurfotografie? Meld je dan aan voor het mentoraat Natuurfotografie. 

De 5 onderdelen zijn:

 • Landschapsfotografie
 • Abstracte natuurfotografie
 • Planten en paddenstoelen
 • Vogels en zoogdieren
 • Mens en natuur
De bijeenkomsten vinden plaats in De Donderie, Donderbergweg 47 in Roermond op 24 september, 29 oktober, 26 november, 17 december en 21 januari  (Let op: de oorspronkelijke data waren 4 juni, 1 juli, 24 september 2020, 29 oktober en 26 november. Door de recente gebeurtenissen veroorzaakt door het corona-virus hebben we de data moeten veranderen). De kosten bedragen slechts € 50 per persoon. Lees in de flyer (pdf-bestand) meer over het mentoraat. Voor meer informatie over Marijn Heuts kun je kijken op www.marijnheuts.nl

De uiterste inschrijfdatum is verplaatst naar 1 september 2020.

© Connie Akkermans (Fotogroep Fotrega)

Jurering ‘Serie 5-met-samenhang' bekend

De afdelingswedstrijd Serie ‘5-met-samenhang’ kent dit jaar noodgedwongen een andere vorm van de uitslag & bespreking. Van diverse fotoclubs in Limburg hebben we in totaal 45 inzendingen ontvangen. Een goede respons waar we blij mee zijn.

Onafhankelijke juryleden Brendan van den Beuken en Harry Sikkenk hebben de jurering op zich genomen. Ze hebben de bespreking van de series op video opgenomen en deze kun je hier bekijken. De foto’s van alle inzenders kun je via deze link bekijken. Wil je de powerpointpresentatie zien, dan kun deze hier downloaden.

15 deelnemers zijn voorgedragen voor Foto Nationaal, de jaarlijkse wedstrijd seriematig fotograferen voor alle aangesloten clubleden en persoonlijke leden van de Landelijke Fotobond. Voor meer informatie over deze wedstrijd klik hier.

Wij feliciteren:

 1. Marlies Laenen (Fotogroep Weert)
 2. Wim Falkenberg (Fotogroep Abedia) - 2e prijs
 3. Peter Tillmann (Fotokring Echt) - 3e prijs
 4. Peter Hilberts (AFT Tegelen)
 5. Jack Versprille (Fotokring Stein)
 6. Ria Tukker (Fotoclub Voerendaal)
 7. Marij van den Munckhof (Fotogroep Horst a/d Maas) - eervolle vermelding
 8. Marjan van der Heijden (Fotoclub De Sluiter)
 9. Martin de Bock (Fotogroep F8)
 10. Christien Jansen (Fotogroep F8)
 11. Marina Ernst (Fotogroep Belfeld)
 12. Connie Akkermans (Fotogroep Fotrega) - 1e prijs
 13. Frans Grommen (Fotogroep Interfocus)
 14. Mark van Ingen (Fotogroep Interfocus)
 15. Emily Brounts (persoonlijk lid)

 

© Lianne Peters (Fotokring Echt)

Limburg Foto 2020 - editie 26

Door de coronacrisis staat ons leven op dit moment in een geheel nieuw daglicht. Wij beseffen dat sommige leden andere zaken aan hun hoofd hebben dan fotograferen. Wij wensen iedereen veel sterkte en we hopen dat jullie gezond blijven!

Het bestuur wil toch alvast een aankondiging doen van de fotowedstrijd Limburg Foto 2020. Zoals één van de leden onlangs nog in een email verwoordde: ‘Fotograferen kan in deze tijden ook troost en ontspanning bieden, daarom is het fijn als jullie activiteiten blijven organiseren’.

Limburg Foto 2020 bestaat traditiegetrouw weer uit een fotowedstrijd voor alle leden. We hopen dat deze in het najaar, medio oktober, weer gevolgd kan worden door een foto-expositie.

Voor nu nodigen wij jullie alvast uit om aan de slag te gaan met het maken van foto’s die je in kunt sturen voor de fotowedstrijd. Het is misschien ook een mooie aanleiding om (online) contact hierover te hebben met je clubgenoten en elkaar te inspireren en van feedback te voorzien.

De belangrijkste spelregels voor de fotowedstrijd zijn:

 • Ieder lid kan meedoen met zijn/haar individuele foto’s;
 • Er is géén thema en alle genres van fotografie zijn toegestaan;
 • Ieder lid mag maximaal 6 foto’s inzenden;
 • De foto’s worden digitaal ingezonden.

Nadere informatie betreft de Uitnodiging & Reglement, Opening & Uitslag en Expositie Limburg Foto 2020 volgt later. De sluitingstermijn van de inzending is in de eerste helft van september.

Bij de inzendingen vragen we van iedereen € 2,-- per foto, die wordt besteed aan het centraal afdrukken van de foto’s die geselecteerd worden voor de expositie.

De belangrijkste datums op een rij:

 • Maandag 7  t/m vrijdag 11 september: Inleveren foto's (digitale beelden)
 • Medio oktober: Opening & Uitslag Limburg Foto - Ligne Sittard
 • Oktober t/m midden november: Expositie Limburg Foto - Ligne Sittard

Klik hier voor een pdf van deze aankondiging.

© Chantal Heijnen

Doe mee: fotografeer lichtpuntjes coronacrisis

Het museum aan het Vrijthof zoekt foto’s van lichtpuntjes tijdens de coronacrisis. Lees hieronder hun oproep en doe mee!

In de media wordt, terecht, veel aandacht besteed aan de gevolgen van het Coronavirus voor onze gezondheid en de economie. Iedereen wordt geraakt en voelt zich onthand. Tegelijkertijd gebeuren er bijzondere dingen.

Er zijn kleine lichtpuntjes. Een groot gevoel van saamhorigheid, de vissen die weer te zien zijn in Venetië, blauwe lucht in China, spandoeken met steunbetuigingen voor verplegend personeel, zingende Italianen op hun balkon, jongeren die voor ouderen boodschappen halen.

We roepen fotografen en studenten fotografie op om een foto of filmpje uit hun omgeving aan ons op te sturen met een door hen vastgelegd lichtpuntje. Wij plaatsen deze beelden dan op onze Facebook en Instagram en bekijken of er na een expositie van kunnen maken Zo hopen we mensen (waar ze ook online zijn) ook een inkijkje te geven in de positieve dingen die er gebeuren.

Meedoen kan via daphne.schrader@museumaanhetvrijthof.nl, stuur je foto/video en eventueel bijbehorend verhaal op!

We zijn 2 weken geleden gestart met: 
Fotograaf: Chantal Heijnen, New York
Foto genomen in: New York
Titel: 'She makes me smile'

Hoop dat je mee doet!

Museum aan het Vrijthof

© Jamel Shabazz

Exclusieve Meet & Greet met Jamel Shabazz

Annulering Meet & Greet Jamel Shabazz

Beste fotografie liefhebbers,

De expositie 'Streetlife' van de Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz is verplaatst. Je kunt van 1 juni t/m 27 september deze expositie bekijken in fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. Het eerdere plan om een exclusieve Meet & Greet met Jamel Shabazz te organiseren voor leden van Fotobond Limburg, kan helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip.

Exposities en lezingen afdeling Limburg

Maart 2020

- 27 februari t/m 30 april 2020 (Let op: Bibliorura is gesloten)
Foto-expositie in Bibliorura van drie leden van Fotogroep Interfocus. .

In verband met het coronavirus is deze expositie nu volledig op de website van de Fotogroep Interfocus te ‘bezichtigen’. Alle geëxposeerde foto’s staan op internet met een toelichting per foto. 


Juni - september

- 26 juni t/m 6 september 2020: Zilveren Camera 2010

Vanaf 26 juni zijn de beste nieuwsfoto's van Nederland van het afgelopen jaar in het Limburgs Museum te zien. De tentoonstelling toont de winnende foto's van de Zilveren Camera 2019, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland. Kijk voor meer informatie op de website van het Limburgs Museum.

- 1 juni - 27 september 2020: Streetlife

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 1 juni tot en met 27 september 2020 de tentoonstelling 'Streetlife'. Het museum toont kleurrijk werk van de Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz en zwart-wit portretten van de Nederlandse fotograaf Hans Rietveld. De straatfotografie markeert de jaren 60, 70 en 80. Tijdens de tentoonstelling wordt ook een nieuw fotoboek van Shabazz gelanceerd. Kijk voor meer informatie op de website van het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht.

Klik hier voor de activiteitenagenda van de landelijke Fotobond. Wil je zelf een expositie aanmelden voor de activiteitenagenda van de landelijke Fotobond? Klik dan hier voor meer informatie. We kunnen je expositie of lezing ook in bovenstaand overzicht opnemen. Stuur de gegevens met link naar de informatie op jullie eigen website en een leuke foto naar onze webredacteur Marjan van der Heijden

Restaurator in Windeck - © Doris Nsiff

Wedstrijden Afdeling Limburg en Landelijk

Elk jaar organiseert de landelijke en Limburgse Fotobond wedstrijden voor leden / fotoclubs.

Fotobond Afdeling Limburg organiseert de volgende wedstrijden:

Limburg Foto (tweejaarlijks)
De eerste volgende wedstrijd Limburg Foto is in 2020. Alle leden van de Fotobond Afdeling Limburg kunnen deelnemen. 100 foto's worden geselecteerd voor de tweejaarlijkse expositie 'Limburg Foto'. 

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Euregionale fotowedstrijd (tweejaarlijks)
In 2021 is er weer een Euregionale fotowedstrijd, door een expositie van de winnende en fundamentele foto's in Nederland, België en Duitsland. Deze wedstrijd is een samenwerkingsverband van de Fotobond Afdeling Limburg met het Deutscher Verband für Fotografie ev Rheinland en de VZW Verbond van Limburgse Fotokringen in Belgisch Limburg.

Klik hier voor het persbericht over de uitslag van de wedstrijd in 2019 (pdf).

Serie "5-met-samenhang"
Voor deze jaarlijkse afdelingswedstrijd kan één serie van 5 samenhangende foto's, cq. 5 foto's die een serie vormen en één thema hebben, worden ingestuurd. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt van de reeks waarvan de makers genomineerd worden voor deelname aan Foto Nationaal.

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Landelijk worden door de Fotobond Nederland de volgende wedstrijden georganiseerd:

De Bondsfotowedstrijd 
Aan deze jaarlijkse fotowedstrijd kunnen alle bij de fotobond aansloten fotoclubs per club een serie van de 10 beste foto's opsturen. De Afdeling Limburg besteedt aandacht aan de resultaten van de Limburgse fotoclubs en vraagt een van de juryleden van de Bondsfotowedstrijd om de ingezonden Limburgse foto's te bespreken. Een uitgelezen mogelijkheid voor de clubs om feedback te krijgen op hun werk.

Foto Nationaal 
Het bestuur van de afdeling mag meerdere leden nomineren voor deelname aan 'Foto Nationaal'. Deze wedstrijd staat alleen open voor fotografen met een BMK-titel. Voor opname dient een serie van vijf samenhangende foto's ingestuurd te worden.
Voor de Limburgse nominaties organiseert het afdelingsbestuur een regionale wedstrijd (zie hierboven) voor alle leden van de fotoclubs en de persoonlijke leden bij de afdeling Limburg. De leden kunnen één serie van 5 foto's insturen die samenhang hebben en één thema hebben. De beste series worden door het afdelingsbestuur voorgedragen voor deelname aan "Foto Nationaal".

Foto Individueel
Deelname aan deze wedstrijd is open voor alle leden van fotoclubs op de fotobond. 

Voor de landelijke wedstrijden ga je naar de wedstrijdrubriek op www.fotobond.nl/wedstrijden

Fotodozen is één van de ondersteuningsmiddelen

Ondersteuning Fotoclubs Afdeling Limburg

Fotobond Afdeling Limburg biedt haar clubs ondersteuning op diverse manieren. Bekijk hieronder de mogelijkheden. Vragen? Neem dan contact op met het bestuur.

Lezing organiseren? Samen kunnen we meer! 
Organiseert jouw fotoclub samen met andere fotoclubs een lezing of presentatie door een professionele en inspirerende fotograaf? Dan kan de Fotobond Afdeling Limburg een financiële bijdrage geven van maximaal € 100. De enige voorwaarde is dat de lezing open staat voor de leden van Fotobond Afdeling Limburg. Dien je voorstel in bij penningmeester Hugo van Ool door het formulier ‘Aanvraag financiële bijdrage lezingen in te vullen en per e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Hij kan je ook adviseren over de aanpak en hoe je de begroting rond kunt krijgen.

Sprekerslijst clubavonden 
Op zoek naar een fotograaf die een bijdrage kan leveren aan een informatieve en leerzame clubavond? Dat kan bijvoorbeeld voor een lezing, een presentatie of een mentoraat zijn. Op de website van Fotobond landelijk staan lijsten met personen  (onder lezingen/sprekers) die je hiervoor kunt benaderen. Klik hier voor een overzicht van mensen die in onze Afdeling en in de grensgebieden ervan wonen (pdf). 

Verzekeringen 
Voor meer informatie over diverse verzekeringen ga je naar de website van de Fotobond

Fotowissellijsten huren 
Alle bij Fotobond Afdeling Limburg aangesloten fotoclubs, -kringen, -verenigingen en haar leden, kunnen fotowissellijsten huren. De huurprijs van de beschikbare fotowissellijsten (afmetingen 40x50 cm) bedraagt € 0,50 per fotolijst per week (met een minimale huurperiode van twee weken). Wil je weten hoe je dit kunt regelen en wat erbij komt kijken? Download hieronder het huurformulier en de algemene voorwaarden (pdf).

Fotodozen bestellen 

Bij Fotobond Afdeling Limburg kunnen fotoclubs fotodozen (dekseldozen) bestellen die geschikt zijn voor verzending naar de jaarlijkse Bondsfotowedstrijd, Limburg Foto en de Euregionale Fotowedstrijd.

Fotodozen: type CTP met afmeting 40x50 cm, dikte 5 cm of 10 cm voor de prijs van € 6,50 per stuk.

Je kunt fotodozen bestellen door een e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Ook de betaling verloopt via de penningmeester. Bankrekening Fotobond Limburg is NL89 INGB 0000 4208 53 t.n.v. Fotobond Afdeling Limburg. Heb je dozen besteld en wil je die afhalen? Neem dan contact op met Mary van Rossenberg via 06-34820172. 

Expositie ezels te huur 
Ezels te huur voor expositiesDe Expositie Ezels zijn bedacht voor het snel en eenvoudig opzetten van een expositie. De Fotobond Afdeling Limburg heeft 25 Ezels beschikbaar voor de verhuur inclusief alle benodigdheden.

In plaats van een schilderwerk wordt een verzinkte metalen plaat geplaatst op de ezel. Dit kan zowel liggend (80x60cm) als staand (60x80cm). De foto (foam, forex, dibond, aluminium, canvas, karton passe partout, etc.) dient stevig te zijn. Gewoon fotopapier is minder fraai omdat de foto dan vaak niet strak staat.

De meegeleverde losse antraciet tapijttegels kunnen voor een ‘eiland’ effect zorgen waardoor de ezel niet verloren gaat in de omgeving en vloer.

Enkele gegevens:

- Expositie ezel van blank, ongelakt vurenhout.
- Verzinkte metalen plaat voor aanbrengen foto: 60x80cm.
- De hoogte van de ezel is instelbaar. De totale hoogte zonder verzinkte metalen plaat is 154 cm.
- Meegeleverde benodigdheden per ezel: verzinkte metalen plaat (60x80cm), 4x antraciet tapijttegel (50x50cm), 4x metalen ringen, 4x ronde magneetjes, voldoende plakstrips.

Per Expositie ezel inclusief benodigdheden bedraagt de huur € 2,- per ezel per week (met een minimale huurperiode van twee weken). Download hier het Huurformulier en Algemene Huurvoorwaarden (pdf).

Fotografie: Marcel Ohlenforst

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

Op deze pagina is algemene informatie te vinden van het Bestuur van Fotobond Afdeling Limburg. Nieuws vanuit het bestuur, clubs of anderszins wordt apart vermeld.

De samenstelling en de e-mailadressen van de bestuursleden vind je bovenaan de pagina. 

Bestuursdocumenten
Hieronder vind je de belangrijkste bestuursdocumenten.

Relaties en Sponsoren
Fotobond Afdeling Limburg heeft relaties met clubs in de omgeving, namelijk met het Duitse 'Deutscher Verband für Fotografie Nordrhein' en het Belgische 'Verbond Limburgse Fotokringen'. 

Daarnaast werkt Fotobond Afdeling Limburg samen met het Huis voor de kunsten Limburg.

Huis voor de kunstenHet Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond is onder andere. het aanspreekpunt voor diverse audiovisuele organisaties, fotografen en filmmakers in Limburg. 

Samen met de Limburgse Fotobond worden projecten, workshop, cursussen en wedstrijden op provinciaal en Euregionaal niveau ondersteund.

Op deze manier bieden zij samen met ons onder andere de vele (amateur)fotografen die in Limburg actief zijn een podium en werken ze zodoende mee aan de verbetering van het fotografieklimaat in Limburg.

 

Clubnieuws of informatie op deze pagina?

Heb je vanuit jouw club nieuws of informatie dat je graag via de pagina van Fotobond Afdeling Limburg wilt verspreiden? Stuur de informatie dan naar onze webredacteur Marjan van der Heijden via marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl. Denk ook aan links en foto’s indien van toepassing, bijvoorbeeld bij een expositie. Vragen over de inhoud van de afdelingspagina kun je ook aan haar stellen. Nieuws blijft op de pagina staan zolang het nieuws is, daarna verdwijnt het. Informatie die teruggevonden moet kunnen worden, krijgt een vaste plek. Zo hopen we jullie altijd actuele en interessante informatie te kunnen geven. Nieuwtjes worden ook verspreid via Facebook zodat we onze aangesloten clubs, individuele leden en andere geïnteresseerden bereiken op diverse manieren.